top of page

Dienstencheques.

Een dienstencheque (zie hierboven) is een betalingsmiddel waarmee u de arbeid van een huishoudhulp kunt afrekenen. Met iedere cheque kunt u 1 uur arbeid afrekenen. De cheques kosten u € 9,00 per stuk (na fiscale aftrek nog maar €7,20)

Fiscaal voordelig, dus voor u extra goedkoop.

Dienstencheques zijn uitgegeven door de federale overheid en worden gesubsidieerd. U hebt namelijk recht op een fiscaal voordeel van 20% van het aankoopbedrag, waardoor de kostprijs van een uur huishoudelijk werk voor u nog slechts € 7,20 is !

Dienstencheques aankopen.

Als u uw huishoudelijk werk door ons wilt laten verzorgen, dan meldt u zich telefonisch of via ons online aanvraagformulier aan. Vervolgens selecteren wij een geschikte huishoudhulp uit ons bestand of gaan voor u op zoek. Daarna komen wij bij u langs om de werkzaamheden en andere aspecten van de samenwerking door te nemen.

Ook helpen wij u bij de volgende formaliteiten:

  1. Inschrijving bij Sodexo (gratis), de uitgevende organisatie van de dienstencheques, wij raden u aan te opteren voor elektronische dienstencheques:
  2. Sodexo verstrekt een gebruikersnummer, en in het geval van elektronische cheques, eveneens een loginnaam en password;
  3. U koopt de gewenste hoeveelheid cheques aan door een veelvoud van €9,00 (met een minimum van €90,=) op de rekening van Sodexo te storten. Geef uw gebruikersnummer door als gestructureerde mededeling;
  4. Bij elektronische dienstencheques ontvangt u deze digitaal en kunt u dit raadplegen via het beveiligde dienstencheque-intranet. Als u geopteerd heeft voor papieren cheques, ontvangt u deze na enkele dagen per post.
  5. U vindt meer informatie op de website van sodexo - dienstencheques-vlaanderen.be

Het rekeningnummer van Sodexo is: BE41 0017 7246 2610.

bottom of page