top of page

Dienstencheques.

Een dienstencheque (zie hierboven) is een betalingsmiddel waarmee u de arbeid van een huishoudhulp kunt afrekenen. Met iedere cheque kunt u 1 uur arbeid afrekenen. De cheques kosten u € 9,00 per stuk (na fiscale aftrek nog maar €7,20)

Fiscaal voordelig, dus voor u extra goedkoop.

Dienstencheques zijn uitgegeven door de federale overheid en worden gesubsidieerd. U hebt namelijk recht op een fiscaal voordeel van 20% van het aankoopbedrag, waardoor de kostprijs van een uur huishoudelijk werk voor u nog slechts € 7,20 is !

Bijkomende bijdrage.

De overheid subsidieert het gebruik van dienstencheques en compenseert zo de kosten van het dienstenchequebedrijf. Deels, maar niet helemaal. Ten einde de levensvatbaarheid van het systeem te garanderen zijn vrijwel alle dienstenchequebedrijven over gegaan tot het aanrekenen van een bijkomende bijdrage. Wij opteren voor een eerlijke bijdrage van €1,00 per gepresteerd uur. Aan het begin van het kwartaal ontvangt u van ons een factuur over de geplande uren voor het onderhavige kwartaal (13 weken), welke gecorrigeerd wordt voor niet-gepresteerde en/of extra gepresteerde uren in het voorafgaande kwartaal.

Dienstencheques aankopen.

Als u uw huishoudelijk werk door ons wilt laten verzorgen, dan meldt u zich telefonisch of via ons online aanvraagformulier aan. Vervolgens selecteren wij een geschikte huishoudhulp uit ons bestand of gaan voor u op zoek. Daarna komen wij bij u langs om de werkzaamheden en andere aspecten van de samenwerking door te nemen.

Ook helpen wij u bij de volgende formaliteiten:

  1. Inschrijving bij Sodexo (gratis), de uitgevende organisatie van de dienstencheques, wij raden u aan te opteren voor elektronische dienstencheques:
  2. Sodexo verstrekt een gebruikersnummer, en in het geval van elektronische cheques, eveneens een loginnaam en password;
  3. U koopt de gewenste hoeveelheid cheques aan door een veelvoud van €9,00 (met een minimum van €90,=) op de rekening van Sodexo te storten. Geef uw gebruikersnummer door als gestructureerde mededeling;
  4. Bij elektronische dienstencheques ontvangt u deze digitaal en kunt u dit raadplegen via het beveiligde dienstencheque-intranet. Als u geopteerd heeft voor papieren cheques, ontvangt u deze na enkele dagen per post.
  5. U vindt meer informatie op de website van sodexo - dienstencheques-vlaanderen.be

Het rekeningnummer van Sodexo is: BE41 0017 7246 2610.

bottom of page